|GHEATA CARE NU SE CONGELEAZA NICIODATA !

DESPRE ZIEGRA | DOMENII DE UTILIZARE | PRODUSE | CONTACT

 

      Masinile Ziegra produc:

 
1. GHEATA CONCASATA (FULGI) DIN APA DULCE SI SARATA (MASINI MONTATE PE VAPOARE)
  2.
BLOCURI DE GHEATA

 
 

1. GHEATA CONCASATA (FULGI) DIN APA DULCE SI SARATA

Tipuri de gheata concasata obtinuta de masinile Ziegra


 

Gheata mica

Gheata standard

Gheata mare


  Principiul de functionarea al masinilor ZIEGRA

  
Masina de gheata ZIEGRA este livrata gata sa functioneze. Este suficient sa fie racordata la apa si la reteaua electrica (pentru masinile cu siloz de stocare si cu tub de evacuare a apei ). Un rezervor de apa alimenteaza masina de gheata. Conform principiului vaselor comunicante, apa ajunge in cilindrul care produce gheata. In jurul acestui cilindru se gaseste o serpentina de racire (condensare) cu agent de racire (R404A sau R22) care congeleaza apa in partea interioara a acestui cilindru la o tempetatura de -12 pina la -30 oC.
  
  
  
Gheata este dezlipita de o spirala fara sfirsit. si  urcata conform figurii alaturate. Gheata este foarte tare presata, in continuare racita, apoi sparta (concasata). Plecind de la acest procedeu energia de racire lucreaza fara pierdere la o alimentare continua cu apa (pentru o  grosime a stratului de gheata de 1-2 mm, pentru capacitatea de izolare a ghetei este necesara o energie suplimentara).

   Datorita ideii de a reurca gheata si de a o compresa putem, cu un minim de energie, sa ajungem la o grosime ideala a ghetii de 6-7 mm. Cum gheata se formeaza in interiorul cilindrului sistemul frigorific ZIEGRA este complet inchis.

 

  Temperatura ideala a ghetii este de -0,5 oC

   Capacitatea de racire
   Linia albastra reprezinta capacitatea de racire a ghetii si are valoarea maxima la punctul de topire de la 0oC pentru gheata la 0oC pentru apa (linia albastra verticala).

   Consumul de energie
   Linia rosie reprezinta minimul de energie necesar pentru producerea ghetii la o temperatura data. La temperatura de 0oC energia consumata si capacitatea de racire au valori apropiate. Energia creste brusc numai cind gheata este racita inutil la temperaturi sub 0oC.


   Racirea rapida a ghetii
   Gheata la temperatura de 0 oC, deci in momentul topirii si transformarii in apa, produce 80 kcal/kg. Numai in cadrul acestui proces de topire, datorita acestei cantitati de caldura degajata, produsele pot fi rapid racite si mentinute proaspete.

  Temperatura ideala a ghetii este de - 0,5 0oC.

   Securitate

  
In costructia masinii sunt folosite cele mai moderne echipamente de securitate cum ar fi releele termice, presostate de mare si joasa presiune. Daca presiunea apei de alimentare scade astfel ca nu este suficienta pentru producerea ghetii, masina se opreste automat pina cind presiunea devine normala. Toate masinile corespund normelor VDE.


  
Garantia productiei

   Productia obisnuita data de fiecare masina este garantata pentru o temperatura ambianta de 20 oC si o temperatura a apei de 15 oC. Toate masinile sint disponibile sa functioneze in medii tropicale cu o capacitate garantata pentru temperaturi ridicate.


  
Utilizare

  
Masina functioneaza absolut automat.


  
Racirea

  
Daca locul unde este amplasata masina, este destul de aerisit, ZIEGRA, din motive de economie a apei , a prevazut racirea masinii cu aer. Este posibila si racirea masinii cu un condensator separat si recuperarea caldurii sau racirea cu apa, dupa necesitati.


   Tehnologie de reputatie mondiala


  
Aceasta tehnica este in principal bazata pe fiabilitatea masinilor. Plecind de la procedeul brevetat in lumea intreaga, cilindrul nostru de fabricare a ghetei, dupa sistem ZIEGRA, utilizeaza judicios capacitatea compresorului cu un consum mic de energie electrica.
   Masinile lucreaza foarte silentios.   Costurile de productie ale ghetei


   Consumurile de apa si de electricitate sunt foarte mici. Puteti sa calculati singuri aceste costuri in functie de capacitatea masinii. Prin durata sa mare de viata si costurile mici de instalare achizitionarea unei masini ZIEGRA este intotdeauna rentabila.


  
Controlul calitatii

  
Fiecare model de masina ZIEGRA a fost controlat de Universitatea Tehnica de la Hanovra.
   Fiecare piesa utilizata este de calitatea I. Fiecare masina este supusa unui control final riguros. Masinile corespund normelor VDE si legilor asigurarii. 
  Servicii dupa vinzare

   Service-ul este asigurat in Romania de specialistii firmei TRISTAR-GLACE agreata de ZIEGRA.
   Furnizarea de piese detasabile este garantata 15 ani de la cumpararea unei masini ZIEGRA.
   
TOP

2. BLOCURI DE GEATA
   Blocurilor de gheata produse de masinile ZIEGRA se recomanda atunci cand gheata este transportata pe distante lungi.

TOP

 

 


 

Copyright © 2007 ZIEGRA